2014. november 5., szerda

Subway vs. zabkása

Minden vékonyka, sokszor már anorexiásnak emlegetett lánynak eljön az életében az a pillanat, amikor véget ér az édes élet és már nem jár következmény nélkül a sok csoki, a csajos sütizések vagy a mennyei olasz konyha csodái. Amikor már nem kell mondani hogy pedig te aztán állandóan, mindent össze-vissza eszel arra a kérdésre hogy kapsz te otthon enni rendesen?!- hiszen ez magától is látszik :)
Nos hát igen, valahogy így van ez nálam is, nem tudom hogy a környezet változás vagy a hormonok vagy mik tették, de most már így alakult, szóval az életmódom rendszerezésre és változtatásra szorul. Természetesen két irányból kell megközelíteni ezt, egyfelől  sokkal egészségesebb táplálkozási szokásokat kell felvennem, másfelől pedig újra bele kell iktatnom a mindennapokba a mozgást. Az a tény, hogy mindkét változtatás a rövidtávú hatása mellett, hosszú távon is csak jót tesz az egészségemre, a testemre és a lelkemre nézve, azért nagyon motivál és segít elindulni ezen az úton.
Már sokszor megtapasztaltam hogy igazán sikeresen csak kis lépesekkel és gondos előretervezéssel lehet változtatni, ezért egy-két apró újítással kezdtem az elmúlt másfél hétben:
- Az első és talán a legfontosabb az volt, hogy megtaláljam a megfelelő motivációt egy utamon kísérő társ képében, valakiben akinek ugyanezek a tervei és céljai, és akivel kellő időt töltök együtt ahhoz hogy tudjuk kontrollálni és motiválni egymást. 
- A motiváció másik forrása az volt hogy az eddig csak néha-néha megvett Diéta&Fitnesz a kedvenc újságom lett, és hogy rengeteg egészséges életmóddal, edzéssel kapcsolatos oldalt, blogot kezdtem el követni instán és tumblr-en, így egy feneketlen kutat építettem, amiből folyamatosan felhúzható egy-két korty motiváció.
- Rávettem magam arra hogy elkezdjem megtanulni az eddig egyáltalán nem kedvelt tojás finom elkészítési módjait és ezáltal igenis belevinni az étrendembe. ( A hal is egy ilyen lépés lesz, de attól még nagyon nagyon messze vagyok :) ) 
- Joghurt, friss saláta, gyümölcsök, kuszkusz, zabkása, barna rizs- íme az új bevásárlólista. 
- Bérlet az edzőterembe, ahova természetesen együtt járunk. Igyekszek minél többféle edzést, csoportos foglalkozást kipróbálni, hiszen a változatosság nem csak a táplálkozásban fontos.
- Újra megnyitottam a régen összeválogatott tornavideókat.
- Eddig az utolsó, de egyben nagyon fontos lépésem a napi egy bögre csalántea, ugyanis a csalán tökéletes immunerősítő és méregtelítő gyógynövény.

Ha nem bánjátok megosztok veletek pár oldalt ami engem sikeresen elindított ezen az úton és a legkedveltebb kezdő tornavideóimat :)

Remélem sikerül is rajta maradni az úton és folyamatosan előre haladni, ha bárki közületek tervezni hogy rászánja magát a változtatásra csak ösztönözni tudom és sok sok kitartást kívánok!

Baboca

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése