2016. december 20., kedd

All I want for Xmas

Elérkezett az évnek azon gyönyörű időszaka, amikor fényekkel telik meg a város, leszáll az első hópihe az orrunkra, a teát forralt borra cseréljük és lassan kibontjuk a naptár utolsó ablakát is. 


Szomorú tény, hogy az egyetemistáknak nem ez jut eszébe először a decemberről, hanem a rengeteg vizsga, ami rájuk vár. Innentől fogva nehézzé válik az ünnepi hangulat érzése, de az is hogy ne vágyjunk ki a tömegbe a könyvek helyett. Emellett az idő zord, hamar sötétedik, senkinek sincs kedve kikelni az ágyból és tanulni vagy egyáltalán csak létezni. De legalább nem kell sokat gondolkodni, mit kívánunk a fa alá. Mint valószínűleg mindenkinek, nekem is a tananyaggal van tele a legtöbb gondolatom, úgyhogy igazán rövid leszek most. 
A karácsony a békéről, a családról a szeretetről kell hogy szóljon, és nem arról hogy "megyek mindjárt, csak még befejezem ezt a tételt". Nagyon fontos, hogy meglegyen az egyensúly (igen tudom, nem túl eredeti gondolat, de igaz), beleőrülni nem kell a tanulásba! És azon az egy-két napon, meg egy óra sétán a vásárban nem szabad múlnia. A másik oldalról persze az se jó ha január 1-én jut eszedbe, hogy 3 nap múlva vizsgázol, és semmit se csináltál otthon, csak próbáltad kiheverni a töltött káposztát. Próbáljátok (szól magamnak is) megtalálni a tanulás és a kikapcsolódás között a harmóniát. 

Kívánok mindenkinek elegendő erőt az utolsó nagy karácsony előtti erőfeszítéshez, majd mennyei habzsolásokkal és pihenéssel teli ünnepeket, és végül akaraterőt és kitartást a tanulás újrakezdéséhez! 

Baboca <3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése