Life is good, but life with coffee is betterSenki számára nem árulok el titkot, ha azt mondom, fanatikus kávé rajongó vagyok. És szerencsére nem vagyok ezzel egyedül, ugyanis az én drága barátnőm, aki társam a tanulásban, a szenvedésben, az egymás mellett semmit tevésben, a jó könyvek imádatában, nem kevésbé társam ebben a kávé-szerelemben.
Emellett a kávé jó barátja egy medikának, reggel, délben, este és éjszaka, legyen szó tanulásról, vagy átbulizott éjszaka utáni bonctermi gyakorlatról.
Természetesen a saját kávéfőzőm nélkül nem tudnám késznek mondani a lakásomat sose, de gyakran előfordul, hogy hazaszaladni egy jó kávéra nincs lehetőség. Elkeseredésre Szeged nem ad okot, mert szerencsére kávézókban hiány itt nincsen.
Ezek vezettek a most olvasható rovat elindításához. A következőkben közösen Szeged belvárosi kávézóit fogjuk kritikus szemmel kipróbálni, és a tapasztalatainkat veletek megosztani. Meg kell jegyezni, hogy nem vagyunk szakértői a kávézás finom rejtelmeinek, így minden véleményünk kizárólag szubjektív, egyszerű fogyasztó vendégek szemszögéből készülnek a kritikák.


Liliom & BabocaMORTON'S TRAVEL & CAFÉ

Már sok idő eltelt a nyitása óta, de valahogyan ezidáig elkerülte a figyelmünket ez a fantasztikus hely. Először áprilisban, a születésnapomon látogattunk el ide, és nem volt kérdés, hogy sokszor vissza fogunk még jönni. Modern, de cseppet sem nyers hangulat, tágas környezet, kedves kiszolgálás, abszolút megfizethető árak és igazán jól elkészített kávék jellemzik. Mindez egy perc sétára a Dugonics tértől. A rétes és a szendvics sem hagy kivetnivalót maga után, ha valakit ez is érdekel. Emellett a nyitás óta a tárház folyamatosan bővül, hol vattacukros vagy karamellás latték, hol finomabbnál finomabb (tényleg!!!) limonádékkal újítanak. Megsúgom személyes kedvencem a Dark Choca Mocha, da a továbbiakban szorítkozzunk csak a versenyzőkre. 

Egyetlen negatívuma az lehet, hogy az út előtte kifejezetten forgalmas, így a kiülős rész zajos, de ezt adja a hely, szóval nem igazán róható fel a számlájukra. 

Espresso: 5/5, mondhatni tökéletes, az íze pont olyan, amilyennek lennie kell és kaptam vizet!
Capuccino: 5/5, a capuccino-k mintája
Nincs rajtuk mit részletezni, tökéletes állag, tökéletes íz.

Reméljük sokan kipróbáljátok!


ORIENT CAFÉ & TEA

Következő kóstolásunk során a szívünk Szeged egy új kis zugába vezetett minket. Az Orient kávézó nem olyan régen nyílt meg a Gutenberg utca sarkán. Mivel minden nap elsétáltam mellette, már akkor izgatottan vártam, hogy végre megnyissanak, mikor még csak azt lehetett tudni, itt egy kávézó lesz.  A nyitás után nem sokkal betértünk, de ekkor még nem kávézás, hanem teázás céljából. 
Most azonban úgy döntöttünk legyen ez a következő teszt helye.
Amit feltétlenül ki szeretnék hangsúlyozni, hogy az egész hely egy gyors utazás Franciaországba, kellemes francia zene, imádni való dekoráció, és nagyon kedves kiszolgálás jellemző. Első alkalommal is magával ragadó volt a hangulat, és ez most sem maradt el.
Térjünk rá a lényegre: a kávék.
A szokásos Espresso- Capuccino választás maradt:
Espresso: 5/4, de csak azért mert ez sem tudta felülmúlni a kedvenc kávémat, de gond nem volt vele, ízletes volt (egy enyhén citrusosabb fajtát választottam), és kaptam hozzá vizet!, meg voltam elégedve vele
Capuccino: sajnos csak 2 pontot kap, még két kanál cukorral is nagyon keserű volt (a  klasszikus fajtából készült), az aromája nem volt meg, a csésze alján pedig ott maradt a zacc. :(  


Összegezve a hely csodás hangulatú, de az esetleges csalódás elkerülése végett először inkább a teákkal próbálkozzatok, mert azok viszont mennyeiek voltak!


PIXEL BAR

Az első utunk az Anna-kút közvetlen közelében lévő Pixel bárba vezetett. Híresek a szebbnél szebben elkészített, fagyis, kávés, cukros, csokis kalóriabombákról, de mi maradtunk a megszokott Espresso- Capuccino kombinációnál, mert a terv az átlagos kávék összehasonlítása, és hogy ne legyen a napi kalóriabevitelünk fele ez a finomság.
A hely különlegességét az adja, hogy a zenés, pörgős, hangos nagy helyiségből, amibe a bejárat vezet, el lehet vonulni egy kisebb, nyugodtabb, halkabb részbe, ha nem kívánod magad körül a hangzavart. A berendezése, kinézete teljesen rendben van, modern küllemét megtörik a Szegedről készült régi képek, ami igazán bájossá teszi.
Maradva a pozitívumoknál: árban átlagos, a kiszolgálás kedves, a tálalás rendezett és szép volt, hatalmas választékkal kínáltak, és a kávénk pedig ízlett.
Capuccino: ha számokban kellene kifejezni 5/4,5, egy kicsivel több hab elfért volna rajta
Espresso :5/4, volt cremája, és kellemes utóíze, de ittam már olyat, amit ne tudott felülmúlni

Elenyésző negatívuma, hogy a rendelésed nem veszik fel az asztalnál, de erre legalább felhívják az étlapon a figyelmet, illetve hogy előre kell fizetni, amivel a borravaló adásának varázsa elveszik (bár valakinek lehet pont ez a jó). Hiányoltuk a kávéhoz adott kis kekszet, és ami nem kis negatívum volt, hogy az Espresso mellé nem érkezett víz, és sajnos ez  egy hatalmas űrt keltett.

Összességében ízletes a kávé, barátságos a hely, és ajánljuk mindenkinek, aki szeretne magára vagy barátaira fordítani egy kis időt egy finom kávé társaságában. ui.: Bár nekünk is van még bővel ötletünk, hogy miről írjunk, mit próbáljunk ki, hozzászólások között várjuk a ti ötleteiteket. Melyik helyre vagytok kíváncsiak? Melyik a ti kedvencetek?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése