2014. szeptember 13., szombat

Csupa csoda :)

Reggel 6:30- a kedvenc számod segít a felébredésben, majd egy gyors tusolással karöltve teljesen felpörget és indulhat egy újabb szuper, kihívásokkal teli nap. A szakácsi tehetséged addig jut el hogy összeöntsd egy tálba a joghurtot és a müzlit ,lefőzd a zöld teát majd miközben majszolod a reggelit napindító motiváló képeket nézegetsz, hogy ráhangolódj a sikeres napra. Tányérok elmosogatva, ágy beágyazva, táska összepakolva- már indulhatsz is. Sejtbiológia, kémia, újraélesztés, anatómia, biostatisztika, molekuláris biológia duplaórák, egyik épületről a másikra együtt a csoportoddal, és minden egyes alkalommal elfog valami hihetetlen, megfogalmazhatatlan érzés, hogy igen, azt csinálod amit mindig is szerettél volna, hogy legyen bármilyen nehéz is, a lehető legcsodálatosabb ami történhetett veled az pontosan ez, hogy megéri minden tanulással töltött perc, mert a végén az mondhatod hogy orvos leszel és gyógyítani fogsz.
Higgyétek el ennél nincsen jobb érzés a világon!
Nehéz ezt jól megfogalmazni, de egy nap annyi minden emlékeztet arra hogy itt a helyem, hogy jól döntöttem. Reggel amikor egy fantasztikus szobatárssal reggelizek, amikor kimegyek a kollégium folyosójára és megannyi új ismerőssel találkozok, amikor beülök a legjobb csoporttal a gyakorlatra, végignézek azokon akik hat évig az új kis családom tagjai lesznek és ekkor örömmel tölti meg a szívem, hogy megismerhettem őket. Amikor egy anatómia vagy egy sejtbiológia előadáson azt veszem észre, hogy amit érzek nem az hogy te jó ég milyen nehéz lesz ezt megtanulni, hanem azt hogy milyen szerencsés vagyok hogy mindezt a tudást elsajátíthatom. Vagy amikor este elfutok a klinikák mellett… A közös bulik meg magukért beszélnek. J
Kövessétek az álmaitokat, tegyetek meg értük mindent!  Megéri a küzdelem, nem mondom azt hogy majd a végén az az érzés hogy megcsináltam, elértem az álmaim, kárpótolnak, de csak azért mert amikor ezt érzitek már nem lesz mit kárpótolni, rájöttök hogy minden egyes perc úgy volt tökéletes azokkal a kudarcokkal együtt. Kívánom tapasztalja meg mindenki azt az érzést, amit megpróbáltam átadni most!
Baboca







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése