2015. március 25., szerda

Rózsaszínben a világot...

Még mielőtt bárkinek csalódást okoznék, leszögezem, hogy nem a szerelmi életemet fogom kitálalni, viszont az elmúlt napokban tényleg minden rózsaszín volt… bár nem épp az a felhők felett járós típusú, de erről később.

Régen adtam jelet arról, hogy élek még és ennek egy iszonyatosan nehéz hónap volt az oka. Tele dogákkal, demókkal, össze-vissza rohangálással, néhány kiborulással és pillanatnyi feladásokkal. A félév első demó-időszaka a tegnapi nappal véget ért, és bár az idegeim most használhatatlanok, de egyetlen tantárgyat kivéve tökéletesen meg vagyok elégedve a végeredménnyel. És ha úgy vesszük, minden ami fontos nagyon jól sikerült. Viszont ez egyedül nem ment volna, és itt jön el a pont, ahol újra megköszönöm azt a rengeteg erőt amit adtok nekem, mert bár a kis írásaim elsődleges célja az volt, hogy másoknak segíthessek és erőt adhassak, de vissza legalább ugyanennyit kapok ha nem többet, sok élet-(vagy legalábbis jegy)mentő levelet kaptam. Szóval az elmúlt hónap….anatómia, kémia, (fizika :D ), sejtbiosz és szövettan gyakorlatilag pihenés nélkül, emellett zsúfolt hétvégék, munka…  Címszavakban így lehetne összefoglalni. Félreértés ne essék, nem akarok panaszkodni, mert mindig is tudtam mire vállalkozok, és még ha nem is hangzik úgy, de most is élvezem hogy itt vagyok de kellett már hogy lelkiismeret-furdalás nélkül is letehessem a könyveket.

Még két hete nekiültem írni, de annyiszor írtam át a nagy motiváló gondolatimat, hogy végül inkább hagytam az egészet, talán kicsit hamisnak éreztem őket. Most nekem volt szükségem az ösztönző szavakra, és a sors hatalmas ajándékot adott nekem, amivel sikerült is az utolsó éjszakát is kipréselnem magamból. Nem akarok reklámozni semmit és senkit, de a lényeg az, hogy a studyblr blogok kemény magja kezdeményezésére létrejött egy Facebook-os csoport, ahova a világ minden tájáról és egyeteméről csatlakoztak már. Itt megosztjuk egymással az álmainkat, ötleteinket, segítjük egymást és látatlanban új barátokra teszünk szert és szerintem ez egy fantasztikus dolog.

Biztosan nagyon csapongóak a gondolataim, de jelen pillanatban megkönnyebbült és boldog vagyok és így írni arról, hogy milyen nehéz hónapon vagyok túl szinte lehetetlen, mert semmit se érzek azokból a sírás közeli állapotokból, úgyhogy az elrettentés részt most leredukálom és csak a legutolsó, nagyon rózsaszín élményt írom le. Tegnap volt a szövettan feleletünk, amit csütörtökön a sejtbiológia előzött meg, emiatt nem igazán tudtam akkor se kipihenni magam. A hétvégét otthon töltöttem, ami szuper volt, de a tanulással nem haladtam, úgy ahogy kellett volna (és sajnos a hétvége azon részén sem amikor már lehetett volna). Vasárnap este eljutottam arra a pontra, hogy ezt nem fogom tudni megcsinálni, hogy ennyi információt nem tud már befogadni a fejem és hogy nincs már erőm létezni se, aludni akarok és hagyjon mindenki békén. Akkor ott is hagytam mindent és elmentem aludni, de aztán reggel nem hagyott az egóm aludni, és a nap végére újra összeszedtem magam. Igazság szerint nem is annyira én szedtem össze magam, hanem egy nagyon jó barátnőm, aki ezen túl még egész éjszaka velem volt és nem hagyott aludni J

Takaróval és kávéval együtt költöztünk le a társalgóba és egy fél órás alvástól eltekintve nagyon jól bírtuk. Hattól-nyolcig tanulás, nyolctól-kilencig HÖK gyűlés, aztán kilenctől-négyig újra tanulás. És egyetlen dolog maradt meg: utálom a rózsaszín dolgokat mostantól. J Van, aki érti és van, aki remélhetőleg majd érteni fogja ezt a mondatomat, ugyanis a szövettan számomra ugyanolyan rózsaszín pacákat jelent a mikroszkópban, és én tényleg azt hittem hogy ezt lehetetlenség lesz megtanulni. De hála egy csodás teremténynek tegnap délután egy ötös szövettant ünnepelhettem, és azután hogy kialudtam magam őszintén mondom, hogy nem tudok már úgy gondolni erre az egy hónapra, mint a pokolra, de kívánom, hogy a rózsaszín dolgoktól most egy ideig kíméljen meg az élet.

Azt szeretném kihozni ebből, hogy igenis vannak olyan időszakok, amikor minden elérhetetlennek és teljesíthetetlennek tűnik, de ha képesek vagyunk felállítani a fontossági sorrendet, elengedni a kevésbé fontos dolgokat..(azt hiszem nem kell mondanom hogy pl. az esetemben a fizika, vagy most épp a sejtbiosz is áldozat lett) és megpróbálni a titkos raktárunkból elővarázsolni egy kis maradék energiát a végén meg fogja érni. Azt hittem bele fogok roppanni ezekbe az utolsó napokba, és hogy majd egy egész mentőosztagnak kell összekaparnia, viszont rengeteg támogatásnak köszönhetően most az enyhe kifejezés hogy élek és virulok. Egyetlen jó tanácsom maradt még hátra.  Ha nehéz napokon, heteken, hónapokon mentek keresztül és úgy érzitek, hogy nincs már több erő bennetek, akkor vegyétek körül magatokat olyan emberekkel, akiket szerettek és egyetlen ölelésükkel, vagy pusztán azzal hogy ébren vannak veletek és azt mondják hogy „KÉPES VAGY RÁ” segítenek, és zárjatok ki minden rosszat. Lehet hogy „csak” ennyi kell a kitartáshoz.

Búcsúzóul üzenem, hogy képesek vagytok bármire, amit elterveztek és megálmodtok, tartsatok ki és még egyszer köszönök mindent!

Baboca <3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése